Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Nieuwe aanvraagronde subsidie Tel mee met Taal per 1 augustus

Geplaatst op 28-06-2018

De subsidieregeling Tel mee met Taal loopt als een trein. Vele initiatieven worden ingediend en in de laatste aanvraagronde is al het budget uitgeput. Er is per dit jaar 5 miljoen extra geld voor de aanpak van laaggeletterdheid en daarom is besloten een extra aanvraagronde in 2018 voor de subsidieregeling Tel mee met Taal in te richten. Deze ronde opent op 1 augustus en er kan ingediend worden tot en met 15 oktober. Net als de afgelopen aanvraagrondes gaat de toekenning op basis van volgorde van indiening en als voldaan wordt aan de voorwaarden en er is nog budget krijgt een voorstel toegekend.

De vier categorieën waarbinnen kan worden aangevraagd zijn dezelfde gebleven: Werkgevers, Samenwerkingsverbanden, Taaltrajecten laagtaalvaardige ouders en Overige activiteiten laagtaalvaardige ouders. De budgetverdeling voor de nieuwe aanvraagronde is als volgt:

Categorie Max. bedrag per cursist van een taaltraject Max. bedrag per subsidieaanvraag Zelf inleggen Totaal beschikbaar
Taaltrajecten ouders € 600 € 1.000.000 20% 2.300.000
Overige activiteiten ouders n.v.t. € 200.000
Taaltrajecten werknemers € 1.500 € 200.000 33% 2.500.000
Activiteiten samenwerkingsverbanden n.v.t. € 200.000

Er zijn enkele wijzigingen in de regeling voor deze nieuwe aanvraagronde, de voornaamste zijn dat de grensbedragen per aanvraag zijn verhoogd en voor een samenwerkingsverband onder de activiteiten voor laagtaalvaardige ouders zijn nu nog slechts minimaal twee partijen nodig. De aanvraagformulieren worden dan ook nog aangepast.

LET OP: DE HUIDIGE AANVRAAGPERIODE LOOPT TOT EN MET 30 JUNI.

HOE NU VERDER?

Wijzigingen in de regeling Staatscourant 29 juni 2018.

Zodra de geconsolideerde versie (met wijzigingen in de complete tekst verwerkt) beschikbaar is publiceert het Steunpunt deze ook.

Aanvraagformulieren. De aanvraagformulieren van de periode 1 januari- 30 juni zijn niet meer geldig. De werkzame links naar de aanvraagformulieren worden op 1 augustus online gezet, daarmee kunt u ook indienen en machtigingsformulieren uploaden. Om u te helpen zich voor te bereiden is er een leidraad voor de nieuwe aanvraagformulieren gemaakt. Scroll in de leidraad door naar uw categorie (werkgever, samenwerkingsverband, taaltrajecten laagtaalvaardige ouders, overige activiteiten laagtaalvaardige ouders). U vindt deze ook in het menu ‘direct naar’ op de homepage van Steunpunt Basisvaardigheden, samen met de bijbehorende voorbeelden van machtigingsformulieren.

Vragen? Met inhoudelijke vragen over de regeling kunt u zoals altijd terecht bij het Steunpunt Basisvaardigheden. U kunt kijken op de site bij Veelgestelde vragen en antwoorden, en andere vragen kunt u stellen via info@steunpuntbasisvaardigheden.nl.

Als uw aanvraag eenmaal is ingediend en u heeft vragen over de afhandeling, of u heeft technische problemen met het online aanvraagformulier dan kunt u terecht bij ocwsubsidies@minvws.nl.

Het Steunpunt Basisvaardigheden is met vakantie tussen 30 juni en 16 juli. Tussen deze data worden vragen niet op de gebruikelijke snelheid beantwoord. Op de donderdagen worden de vragen gecheckt en dringende vragen beantwoord. Vanaf 16 juli kunt u weer op de gebruikelijke snelheid antwoord verwachten.

 

 

Latest Tweets

    Twitter

    Partners