Welcome to Magazine Premium

You can change this text in the options panel in the admin

There are tons of ways to configure Magazine Premium... The possibilities are endless!

Member Login
Lost your password?

Tel mee met Taal Festival 19 november

Geplaatst op 19-09-2018

Hoe bereiken we meer laaggeletterden? Waar hebben laaggeletterden zélf het meest behoefte aan? Wat motiveert jongeren om een boek te lezen? Hoe zorg je voor toegankelijke (digitale) dienstverlening? Welke tool helpt laaggeletterden gezonder te leven? Hoe kun je de taalontwikkeling van kinderen thuis stimuleren?

Deze en nog veel meer vragen krijgen een antwoord tijdens het Tel mee met Taal Festival op maandag 19 november in Amsterdam. Mede dankzij de workshopvoorstellen van bijna 100 partners, hebben wij een verrassend, inspirerend en zeer divers programma kunnen samenstellen. Een programma dat je op de dag zelf naar eigen wens kan inrichten.

Jos, Esther, Anke, Reinier en nog veel meer
We beginnen de dag gezamenlijk. Onze presentatoren zijn Jos Niels (zelf ex-laaggeletterd) en Esther van den Voort (moderator en comedian). Zij testen jouw kennis van de leefwereld van de doelgroep en introduceren je aan verschillende sprekers. Zo zullen Reinier van Zutphen (Nationale Ombudsman) en Anke Siegers (organisatiepsycholoog) hun visie op de aanpak van laaggeletterdheid delen. Ook laten we door middel van film en interviews goede voorbeelden zien uit de schuldhulpverlening, het klaslokaal en de wijk. Het geheel wordt omlijst door diverse kunstvormen. Een verfrissend, nieuw ochtendprogramma, dat de discussies op gang brengt!

Festival stijl
Na de lunch start het middagprogramma. Dit jaar is dat in de stijl van een festival. Alle 15 zalen van theater De Meervaart worden benut voor bijna 50 verschillende presentaties, TED talks, workshops en debatten over diverse onderwerpen. Het team van Tel mee met Taal gaat bovendien in gesprek over de landelijke vervolgaanpak van laaggeletterdheid. Op de dag zelf beslis je welke sessies je wilt bijwonen. En netwerken kan de hele dag, op ons speciaal ingerichte netwerkplein. We beloven dat je vol inspiratie en nieuwe contacten terug naar huis gaat, zodat we samen laaggeletterden nóg effectiever kunnen helpen.

MEER INFO EN AANMELDEN

Latest Tweets

    Twitter

    Partners